ОДЕСА: „КАЗОЧКА ПРО 15 ГРИВЕНЬ” – ТАКУ АКЦІЮ ПРОВЕДУТЬ СТУДЕНТИ ОДЕСЬКИХ ВУЗІВ, ПРОТЕСТУЮЧИ ПРОТИ БЕЗЛАДУ ТА ЗДИРНИЦТВА У СТУДЕНТСЬКІЙ ПОЛІКЛІНІЦІ

02:00, 09.11.2006

Новина

Театралізована вистава відбудеться 9 листопада перед приміщенням головного корпусу ОНУ ім. Мечникова. Студенти 9 одеських ВУЗів за ініціативою молодіжної неурядової організації ХДМУ (після 03.06.2007 року ВМГО Демократичний Альянс) покажуть виставу про непрості стосунки студенства та лікарів. В процесі акції планується збір підписів свідків свавілля лікарів, з метою донести до ректора ОНУ Сминтини В. А. нагальність проблеми.

15 молодих людей за допомогою гумору, сатири та аркушів паперу з надрукованими репліками продемонструють, як саме проводиться медогляд в 12 поліклініці. Вистава проходить мовчки, під девізом: „нас не почули, ми сподіваємося, що нас побачать”. Протягом 10 хвилин буде наглядно показано кому і скільки платити, хто і як лікує.

Першим лейт-мотивом вистави є здирництво, завдяки якому, лише за медичний огляд, з гаманців студентів виймаються щороку близько 500000 гривень. Другий лейт-мотив це зневажливе ставлення до студентів з боку медперсоналу поліклініки.

В процесі акції будуть збиратися свідчення студентів та підписи під зверненням до ректора ОНУ з проханням підписати договір з керівництвом 12 поліклініки в якому будуть поєднані вимоги студентів та потреби поліклініки. Головні вимоги студентів - це зменшення сум за проходження медогляду, підзвітність профкому та адміністрації ВУЗу і покращення якості медичних послуг.

Студентські вимоги – не взяті з повітря фантазії. У нашому місті є чудовий приклад – 21 поліклініка, теж студентська, де на початку року студенти сплачують благодійний внесок у розмірі 10 гр. і за ці гроші не лише проходять медогляд, але можуть цілий рік безкоштовно проводити обстеження та здавати будь-які аналізи. А ставлення до студентів видно навіть по її назві: Клініка дружня до молоді.

* * *

Акція відбудеться за адресою: вул. Дворянська, 2, простонеба, навпроти головного корпусу ОНУ. Людина відповідальна за реєстрацію та отримання прес-пакетів – Коваль Галина.

Початок акції о 13.00

Контакти:

Чорний Олексій 8 097 950 12

Коваль Галина 8 097 941 25 87

Павлов Віктор 8 063 425 22 90

Всі новини